Boekpresentatie biografie F.B. Hotz
02-09-2011 13:58

Op 1 september 2011 vond in de tuin van uitgeverij De Arbeiderspers de presentatie plaats van de langverwachte biografie van een van de beste Nederlandse schrijvers uit de tweede helft van de vorige eeuw: Frits Hotz. Onder de titel ‘Geluk kun je alleen schilderen: F.B. Hotz – Het leven’ schetst Aleid Truijens een beeld van het leven van Frits Hotz (1922-2000).

Maarten ’t Hart hield hier een korte toespraak over zijn vriendschap met Frits Hotz. Daarin lichtte hij toe waarom hij de biografie van Hotz niet zelf heeft geschreven. Omdat het boek zo omvangrijk is geworden, waarschuwde hij de biograaf ook voor negatieve recensies, want “recensenten zijn lui en houden helemaal niet van lezen”.  

De vele aanwezigen werden op charmante wijze welkom geheten door directeur Lex Jansen, waarna de biograaf zelf vertelde over de totstandkoming van het boek, dat een logisch sluitstuk vormt van 35 jaar onverminderde belangstelling voor een groot auteur. ‘Geluk kun je alleen schilderen’ is verschenen in de prestigieuze reeks Open Domein.

Leave a Reply


« Terug