Nieuw boek ‘Dienstreizen van een thuisblijver’
15-11-2010 17:25

Uitgeverij De Arbeiderspers heeft aangekondigd dat in februari 2011 een nieuw boek van Maarten ’t Hart zal verschijnen. De titel is ‘Dienstreizen van een thuisblijver’ en het boek zal verschijnen als deel 272 in de serie Privé-domein. In deze prestigieuze reeks egodocumenten verschenen eerder al twee boeken van Maarten ’t Hart.

In 2000 verscheen als deel 236 het dagboek ‘Een deerne in lokkend postuur – Persoonlijke kroniek 1999’, en in 1984 verscheen, als deel 100 de autobiografie ‘Het roer kan nog zesmaal om’. Het was uniek dat een Nederlandse auteur van nog geen 40 zijn herinneringen publiceerde in de serie Privé-domein. Al leek de titel een koerswijziging aan te kondigen, niets is daarvan terechtgekomen. In feite is er sinds 1984 weinig veranderd in het leven van Maarten ’t Hart, behalve dan dat zijn werk in Duitsland grote opgang heeft gemaakt. Over de vaak opmerkelijke en soms ronduit bizarre consequenties daarvan brengt hij verslag uit in ‘Dienstreizen van een thuisblijver’. ’t Hart wordt niet alleen in Duitsland gelezen, maar ook in Hongarije en Zweden. Ook dat levert hilarische hoofdstukken op, evenals zijn weergave van hoe het hem verging als beoogd biograaf van Simon Vestdijk. Aldus ontstond, ondanks het feit dat sinds 1984 het roer niet meer omging, een kleurrijk vervolg op zijn eerdere autobiografie, waarvan ruim 55.000 exemplaren zijn verkocht.

Dienstreizen van een thuisblijver
Privé-domein no. 272
Omslagontwerp Nico Richter
Paperback met flappen
Formaat 115 x 195 mm
Omvang 288 pagina’s
Prijs € 19,95
NUR 321
ISBN 978 90 295 7358 0

Voor meer informatie over deze uitgave zie www.arbeiderspers.nl en de website rond de reeks Privé-domein www.privedomein.info

Leave a Reply


« Terug