Maarten ’t Hart te gast in televisieprogramma Zomergasten
03-08-2010 11:12

Op 1 augustus 2010 was Maarten ‘t Hart te gast in het televisieprogramma Zomergasten. Als Zomergast vertelde hij die avond over zijn vakgebied, de ethologie, waarin het gedrag van dieren centraal staat. Zowel stekelbaarzen, mollen als ratten en honden kwamen voorbij. Naast dierenfragmenten kwamen ook de grote liefdes in ’t Harts leven voorbij: de muziek, de literatuur en de natuur.

Het programma bevatte onder meer een fragment uit het BBC-programma ‘Gardeners’ World’ over aardappels telen, een stukje uit de Nederlandstalige versie van de opera Carmen van Georges Bizet uit 1965, en een fragment uit het EO-programma ‘Tijdsein, waarin familieleden van Maarten ’t Harts zich uitlaten over zijn werk.

Het programma werd gevolgd door de uitzending van de ‘keuzefilm van Maarten ’t Hart: ‘Nosferatu, Phantom der Nacht’ van regisseur Werner Herzog uit 1979. De film is gebaseerd op het boek Dracula van Bram Stoker en een hommage en remake van de eerdere verfilming ‘Nosferatu, eine Symphonie des Grauens’ van Friedrich Wilhelm Murnau uit 1922. Bij de opnamen van ‘Nosferatu’ was ‘t Hart betrokken als ‘ technical advisor on rats’.

Klik hier voor nadere informatie op de website van Zomergasten.

Leave a Reply


« Terug